ponedjeljak, 6. studenoga 2017.

Sibirski avioprijevoznik nazvat će svoje zrakoplove po svecima


Ruska aviokompanija IrAero, sa sjedištem u Irkutsku i Omsku, odlučila je nazvati svoje nove zrakoplove Suhoj Superjet 100 flote po nekoliko velikih svetaca, među kojima ima apostola i velikih ruskih svetaca.

„Naša zračna flota je dopunjena s devet ruskih zrakoplova. U suradnji s Irkutskom biskupijom Ruske Pravoslavne Crkve, izabrali smo imena devet svetaca,“ kako je pročitano u poruci press službe ove aviokompanije. Devet zrakoplova je nabavljeno 2016. i 2017. godine.

Zrakoplovi će dobiti imena sv. Spiridona, sv. Matrone Moskovske, sv. Vladimira, sv. Ksenije Petrogradske, sv. apostola Pavla, sv. apostola Petra, sv. Sergija Radonješkog, sv. Serafima Sarovskog, i Pravovjernog sv. Aleksandra Nevskog.

Obred blagoslova povodom davanja imena zrakoplovima bit će održan 7. studenog. Čin će odslužiti protojerej Konstantin Kožuhovski, rektor crkve sv. Dimitrija Donskog na Irkutskom aerodromu.

IrAero je osnovan 1996. godine, i matične luke su im međunarodni aerodromi u Irkutsku i u Omsku.

Broj komentara: 5:

  1. Brate Autore....
    Jesi cuo u nedjelju kako onaj dida lijepo objasnjava i povijest, i partizane, i Stepinca, i Nikolu Teslu,cak i vanzemaljce, a ti nista ne komentiras:-):-):-)???
    Abdul Mesih el Qubrisi

    OdgovoriIzbriši
  2. jedan dida u jednom manastiru jedne nedjelje nakon liturgije a prije molitava za zdravlje:-)
    Abdul Mesih el Miskin

    OdgovoriIzbriši
  3. :-):-):-)

    Abdul Mesih el Miskin

    OdgovoriIzbriši

Molim cijenjene anonimne komentatore da komentare svakako potpišu sa svojim nick name da se može snaći u njima