srijeda, 11. siječnja 2017.

Kratki osvrt



Poštovani čitatelji, pošto se nismo htjeli za božićne blagdane baviti provokacijama, koristimo priliku da sada kažemo kako iz perspektive pravoslavlja kao vjere i pravoslavnoga crkvenog prava, skup na Cvjetnom trgu na pravoslavni Badnjak, kada je navodno blagoslovljena bogojavljenjska voda, nije bio pravoslavni obred, jer nije obavljen od strane Jedne, Svete, Saborne/Katoličke i Apostolske Crkve – Crkve Pravoslavne. 

Službeno očitovanje Pravoslavne Crkve o tome: Priopćenje mitropolije

Podsjećamo i na naše tekstove: 



3 komentara:

  1. Pozdrav.
    Jel netko gledao svečanu akademiju povodom dana Republike Srpske.
    Meni je bilo legendarno. Međutim, u Hrvatskoj je sve to pogrešno prikazano, Hrvati uglavnom ne shvaćaju da to nije bila nikakva provokacija, i da su oni stvarno iskreni u očuvanju svoga ognjišta i nikoga ne provociraju.

    Ovo da se napiše kao komentar na nekom hrvatkom portalu odmah bi naišlo da more ustaške mržnje, ti ljudi kao da imaju neku pregradu preko očiju i ne vide jasno.
    Gadno stanje, mediji truju narod non stop, oni oblikuju shvaćanje javnosti, stalno potiču mržnju.

    OdgovoriIzbriši
  2. Strašno je sve ovo kada se pogleda tv kalendar na HTV 1 ili bilo koje vijesti na HTV. Svaki dan, ali baš svaki dan na tv kalendaru "jugovojska", "četnici", "pobunjeni Srbi" ruše, pale i ubijaju. Na dnevniku i vijestima se posvećuje silno vrijeme obljetnicama stradanja Vukovara, Škabrnje, spomen pločama i spomenicama ubijenim hrvatskim braniteljima... Ne kažem da se ne treba obilježavati, ali ne treba biti opsjednut prošlošću i širiti mržnju! Izgleda da se sve to radi po diktatu izvana. Njemačka i Poljska, Njemačka i Francuska... imaju normalne odnose, a gdje bi bili kada bi francuski i poljski mediji svaki dan spominjali okupaciju, njemačke zločine... Ništa drugo na tv-u ne bi bilo za gledati osim navedenoga, koliko je bilo njemačkih zločina...

    OdgovoriIzbriši
  3. To je tako, kad nemaš što konstruktivno i kreativno ponuditi narodu, moraš ga barem nečim zabaviti i skrenuti mu pažnju na imaginarnog neprijatelja.

    OdgovoriIzbriši

Molim cijenjene anonimne komentatore da komentare svakako potpišu sa svojim nick name da se može snaći u njima